lauantai 17. elokuuta 2013

Kesäkäsitöitä

Niin paljon on kaikenlaista tekemistä, ettei enää itse pysy perässä. Kesäloma oli ja meni, viikko ollaan oltu jo työpöydän ääressä. Melkein puolet lomasta vietettiin Ukkokullan kanssa Mussukoiden kotona, nyt on ainakin leikitty, kiikutettu, katsottu elokuvia, luettu kirjoja, kylvetty, saunottu, istuttu sylikkäin ja halittu. Sekä saatu monta spontaania pusua lapsilta =). Ainoa paikka, jossa mummoa jännitti oli se ilta, kun Lapsukainen ja Vävy lähtivät ravintolaan iltaa viettämään. Pelotti, miten nukkumaan käynti sujuu, kun lapset ovat olleet niin paljon äidin perään.... ei huolta, iltasadun, peittelyn ja iltapusujen jälkeen lastenhuoneisiin laskeutui hiljaisuus, joka kesti aamuun asti =).

Kesän mittaan olen tehnyt kaikenlaisia käsitöitä; neulonut, laatoittanut eli tehnyt mosaiikkitöitä sekä helmeillyt. On ollut kiva kokeilla sellaisiakin juttuja, joita ei ole ennen harrastanut. Niistä helmeily on vienyt sydämeni... kohta kaikki helmiä myyvät nettikaupat on kokeiltu =). HelmiQ ja Helmikauppa ansaitsevat erikoiskiitoksen. Tilaus oli muutamassa päivässä postilaatikossa työstettävänä. Mutta on sitä neulottukin, ainakin automatkoilla, joita on riittänyt Järvenpäähän ja takaisin.

Novitan Huurre kiinnosti heti kauppoihin tultuaan ja olihan sitä sitten pakko ostaa. Kun se tuntui mukavan pehmeältäkin, niin tein siitä itselleni tuubihuivin, keväällä pilalle pestyn baktuksen tilalle. Olin alunperin päättänyt tuhota huiviin koko kerän ja se tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan... Pitkän pötkön siitä sai, ompelin sitten päät yhteen, että sain tuubin. Kovin paksu tämä ei ole, mutta menee kaulan ympäri kolme kertaa. Ehkä minä ensi talvena tarkenen sen kanssa.
Sininen tuubihuivi, koko 103 cm (kaksinkerroin) x 12 cm (levittämättömänä)
Lanka Novita Huurre, väri 881, 100 g
Puikot 4,5 mm

Toinen lanka, jota halusin kokeilla oli Novitan Nalle taika. Siinä on herkullisia värejä, mutta alkuun ostin vain tätä lilaa. Kun aloin tekemään sukkia Mussukoiden kotona, oli heti sukkien omistajakin selvillä; Lapsukainen ilmoitti, että nyt äiti tekee ihan hänen värisiään sukkia.... Noh, tehtiin sitten sopivan kokoiset. Voisin tehdä muuten samanlaiset itsellekin.
Lilat sukat, koko 36-37
Lanka Novita Nalle Taika, väri 853, 70 g
Puikot 3,5 mm

Novitan lankoja tehdessä pitää muistaa, että koko iltaa ei niitä pysty neulomaan, tai kädet rupeaa kutisemaan ankarasti. Onko heillä sitten joku väriaine tai viimeistelyaine sellainen, joka allergisoi. Samaa muuten valitti Lapsukainenkin, kun hän on virkannut Novitan lankoja. Toinen oire, joka noista Novitan langoista tulee, on kurkun kutiaminen. Mutta vähissä määrin näistäkin onnistuu neulominen, muistaa vaan pestä kädet hyvin työn tekemisen jälkeen.

Lanka, joka ei vielä ole aiheuttanut mitään kutinoita on Opal. Voi, että minä tykkään sitten sen neulomisesta. Etenkin tämä 8-fach, joka nelosen puikoilla valmistuu tosi nopeasti. Eikä lanka halkeile, eikä kärsi pesukoneen käsittelystä... Ihan miun lempparilankaa =)
Pinkit sukat, koko 38-39
Lanka Opal 8-fach, väri 6806 ja Novita Liisa, väri 2304, yht. 98 g
Puikot 4 mm

Pitkästä aikaa neuloin varren 2o2n-resoria ja sepä näyttää kovin kapoiselta ;). Kuva taitaa vähän myös vääristää, kyllä nämä ovat jalkaan sopivat sukat. Eivätkä jalassa leveät, kuin kuvassa näyttävät.

Lapsukainen oli käynyt katselemassa Prismassa pikkuherran kravatteja, kun heillä on tässä lähiaikoina häät. Ei omat vaan lähisukulaisten ja lapset puetaan tietty asiaan kuuluvalla tavalla. Suolainen hinta sai jättämään krakat kauppaan ja mummo lupasi käydä töihin. Samana iltana tunti suunnittelu- ja neuleaikaa, kraka nro 1 oli valmis =). Seuraavan tein päivää myöhemmin, nyt laitoin pelkän napinläpikuminauhan kaulan ympäri. Tuo nauha on vaan vähän liian paksua, joten jotain muuta pitäisi keksiä. Anoppi antoi tänään vanhoista liiveistään irroitetut renkulat, joilla säädetään olkanauhan pituutta. Kokeillaan niitä seuraavaksi, etsin vaikka väkisin parhaan ratkaisun tähän. Vielä on kolme viikkoa aikaa tuotekehittelyyn =).
Pikkupojan krakat, pituus n. 20 cm
Lanka Novita Marine, väri 099, yht. 22 g
Puikot 4 mm

Viimeisenä, vaan ei vähäisempänä tein taas yhden röyhelöhuivin. Jokin näissä kiehtoo, vaikka aina huivia tehdessäni kiroan langan syvimpään suohon... Jälleen kerran yksi valmiina. Olkoon se sydämen muodossa toivottaakseen Ukkokullalleni hyvää hääpäivää. Pitsihääpäivä koittaa maanantaina =).

Röyhelöhuivi, koko 180 cm x 10 cm
Lanka Novita Pampula, väri 892, 101 g
Puikot 5 mm

Tässä tehdään vielä jokunen viikko töitä, neljän viikon työputki sisältää vielä viikon kesäloman. Sitten jään taas kolmeksi kuukaudeksi sairaslomalle, kun tuo toinen polvi operoidaan. Ja taas on tiedossa hyvää neulonta-aikaa =).

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Nättejä käsitöitä! :)

Lapsukainen kirjoitti...

Siun ei pitäs tehdä noita kaulahuiveja, ne kiusaa minuu ;).