lauantai 20. syyskuuta 2008

Onnea kummipoika 1 v !!

Tänään vietimme suuria synttäreitä! Kummipoikamme täytti kokonaisen vuoden!! Lahjaksi veimme taulun, joka oli tehty aivan ihanasta valokuvasta (aivan, esitti suloista kummipoikaamme) ja tämä takin, joka oli tehty Miehen kanssa yhteistyönä. Minä neuloin ja Mies teki napit! On tosi Made in Savo!! Vilautus tästä jo nähtiinkin aikaisemmin. Tässä lopputulos =) 1 v-takki, koko 85 cm, malli omasta päästä kehitelty (mittoja otettu jostain Novitan lehdestä)
Lanka Novita Cloud Luxus, väri 175, 151 g
Puikot 4 mm
Napit vaahterasta sorvatut
Vähän jännitin, miten koko sattui. Pelkäsin, että tein valmiiksi liian pienen. Mutta katsokaa, sattui ihan passeli!

"Ei kummisetä, ei minua saa enää kuvata. Haluan olla ihan ' incognito' !"

Suuri kiitos sinne Mikkeliin, oli kiva käydä! Mukana ollut pikkuystävämmekin nautti reissusta ja nukahti kotimatkalla, oli ollut niin railakas päivä. Terveisiä myös isoille veljille!

Muita neuleita on valmiina parit sukat (yritän päivittää ne huomenna) ja matkalla tein ihan peruskaulahuivia. Kerä meni reissutessa ja toinen tehdään perään. Ja yksi tilaustyökin tarttui matkalla mukaan. Mahtavaa, että minun tekemät työt kelpaavat myös toisille =)

Joku kyseli tuota aikaisemman huivin mallia. Yritänpä selittää sitä vähän tarkemmin. Mallineule on siis neljän kerroksen mittainen. Ensin tehdään 2 krs oikein. 3 krs tehdään 2 tai 3 langankiertoa( riippuu siitä miten ison reiän haluat, itselläni oli 2 langankiertoa), 1 s oikein, 2 tai 3 langan kiertoa, 1 s oikein, rivi loppuun (siis joka silmukan väliin nuo langankierrot). 4 krs. pudota langan kierrot ja poimi silmukat puikolle (venytettyjä silmukoita) 6 silmukkaa. Seuraavaksi vedät 3 silmukkaa ristiin seuraavan 3 silmukan kanssa (ikään kuin tekisit palmikkoa). Siirrä 3 ylivedettyä silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kaikki 6 venytettyä silmukkaa oikein. Rivi loppun saakka. Seuraavat kaksi riviä taas oikein. Reunasilmukoita voi tehdä oman mielen mukaan, minulla niitä oli kaksi molemmissa reunoissa. Mallikerta on siis 6 s ja reunasilmukat. Minulla huivi oli 4 x 6 s + 4 s. eli 28 s.

Toivottavasti ohje auttaa. Mikäli siitä on kysyttävää, niin yritän auttaa. On aika vaikea kertoa sitä tässä sanallisesti. Mallihan ei todellakaan ole minun, vaan on Taito Itä-Suomen arkistoista.

5 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kylläpä kummipoika sai kivan villatakin ja niin kauniin värinenkin!

TeSa kirjoitti...

Söpö pieni poika kauniissa takissa.
Huivissa on kiva kuviopinta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! :) Selvältä kuulostaa ja kokeiluun menee. :)

MarjutJ kirjoitti...

Kummipoika sai kauniin takin ja vielä yhteistyönä tehty:) Meidän kummityttö täytti 1v seuraavana päivänä.

Maria H. kirjoitti...

Aivan ihana villatakki:-) Tosi kaunis ja niin hyvin sopii mallille. Upeat on varmasti napitkin, kun itse on tehty!!