sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Kesäaika alkaa - siis villaa ylle =)

Viikonlopun aikana olen tehnyt kaikkea pientä keväistä; vaihtanut kukkien multia, siivonnut hieman ja viimeistellyt neuleita. Sekä myös istunut sohvannurkassa tehden uusia. Perjantaiaamuna neulasin jo aikaisemmin viikolla valmistuneen huivin sängynpäälle ja jätin sen kylpemään auringon valoon.
Perjantai ja vielä lauantaikin oli meillä ihanan aurinkoinen päivä. Ei tietoakaan lumimyrskyistä, ei edes pilvenhattaroista. Tänään onkin sitten harmaata. Sen verran on ollut lämmintäkin, että sade on vuorotellen räntää ja vettä. Mutta ei masennuta, tämähän on kevään merkkejä =)
Revontuli-huivi, koko 210 x 140 cm
Lanka Pirtin Kehräämön liukuvärjätty, 248 g
Puikot 5 mm addin pitsipyöröt
Tämä malli on jotenkin niin koukuttava, näitä tulee tehtyä aina vaan lisää. Tämä on jo kolmas tämän vuoden puolella. Koko on vaan mahtava, vähän liiankin iso. Ajatuksena oli kuitenkin tuhlata kaikki tämä sininen lanka pois, eikä jäljellä jäänytkään kuin pieni kerän nyssäkkä kissan leikkeihin. Kelpaa taas Albertin pääsiäisenä tulla kylään, ihania villalankakeriä löytyy lisää.... Seuraava Revontulikin on jo puikoilla, Lapsukainen halusi omansa. Ja sitä saa mitä tilaa =)
Vävyn pipo, koko one size (ponnarilla tai ilman)
Lanka Rellana Flotte socke, kerän jämä, 63 g
Puikot 4,5 mm pyöröt
Jotenkin olen jumittunut Vävyn pipoissa näihin sinisiin. Olisi jo aika vaihtaa väriä. Mutta jos tässä vielä innostuu pipon neulontaan, niin lupaan etsiä vaikka vihreää lankaa.
Tekeillä on myös Kummipojan villatakki. Teen tämän ensimmäisen version seiskaveikasta, sitä voi pitää nyt keväällä. Toisen teen Novitan Cloudista, vähän isomman ja keväisemmän. Molemmat ovat luonnonvalkoisia, äidin toivomuksesta. Tämä eka takki on jo muutoin valmis, vain hihoja vailla, joten huom. Kälyseni, saisiko niitä mittoja ;)
Keskeneräisiä on vielä yksi salomonsolmu-huivi. Sitä olen tehnyt aina entisessä kodissa, samalla kun olen lämmittänyt taloa. Eli harvakseltaan valmistuu, etenkin kun äiti ja isä ovat ottaneet elämäntehtäväkseen tuon talon lämmittämisen. Otankin avun kiitollisena vastaan, ei tarvitse enää mennä illalla töiden jälkeen istumaan tyhjään taloon. Huivi alkaa olla jo sopivan kokoinen, mutta Elfin-lankaa on jäljellä vielä puolikerällistä, enkä halua sitäkään jäävän yhtään nöttöstä meidän huusholliin.
Jeps, eivät ne työt valmistu, jos jorisen tässä joutavia. Yritän tässä toipua yöllisestä tunnin menetyksestä (heh. nukuin sen eilen päivällä jo varastoon!) ja katselen joutavia juttua telkkarista. Meneehän se sunnutai näinkin, kun kaikki rakkaat ovat pitkin maailmaa (siis löytyy niistä jokainen Suomen rajojen sisäpuolelta). Oikein mukavaa viikonalkua teille ystävät ja kylänmiehet!

4 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Ihana revontuli. <3

MarjutJ kirjoitti...

Kyllä revontuli on aina yhtä hieno!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis Revontuli! Ihanat värit!

Inkeri kirjoitti...

Kaunis. Minä en ole vielä saanut aikaiseksi yhtään Revontuli-huivia.