lauantai 4. huhtikuuta 2009

Kummipojan takki

Taas on viikko vierähtänyt, töiden ja käsitöiden merkeissä. Aika kuluu nopeasti, vaikka välillä se tuntuu pysähtyvän. Etenkin silloin kun se isoin ikävä Mieheen iskee =( Onneksi ensi viikolla saan taas kaikki rakkaani kotiin, Lapsukaisen ja Vävynkin. Ihana pääsiäinen!!

Illat ovat menneet melkoisen samankaltaisesti. Töistä tultua käyn kaupassa jos tarvitsee (no yksin ei monesti viikossa tarvitse), syön ja sitten istahdan sohvalle neulomaan. Viikolla ei tarvitse hirveästi siivota, yksin kun ei ehdi paljoa sotkemaankaan. Tietty joka päivä laitetaan astiat pesukoneeseen ja lehdet/mainokset paperikeräykseen, ylimääräiset jutut pöydiltä pois jne.jne. Siihen ei saa aikaa paljon kulumaan. Niinpä siinä sohvalla istuessa tulee jotain valmiiksikin. Kuten tämä Kummipojan villatakki. Se nro ykkönen. Palat oli neulottuna jo viikko sitten, tuo ompeleminen ja viimeistely vei jotenkin aikaa.... (johtuisikohan siitä, että se ei ole niitä lempparipuuhia). Vaikka Kummipoika saakin tämän vasta viikon kuluttua, niin nyt jo vilautus takista.
Kummipojan villatakki, silmukat Novita talvi 2007 lehdestä, mallineule Kauneimmat mallineuleet kirjasta, loppu omaa sovellusta, koko 86-92 cm
Lanka Novita 7veljestä, väri 010, 196 g
Puikot 4 mm
Tämä oli todella nopea ja helppo tehdä. Napit kaivelin entisestä nappivarastosta. Yläkuvassa takki näyttää vähän hassulta ladonovi-mallilta, mutta se johtuu siitä, että en löytänyt yhtään lasten hengaria tästä talosta. Takista tuli varmasti lämmin, seuraavasta tehdään vähän kesäisempi. Ja sitä varten piti hommata vähän lisää lankaa =)
Torstaina pistäydyin postin tyttöjen juttusilla (ihanan reipas ja puhelias Siwa-kassa ja postineiti meillä =)) ja hain Tapion kaupan laatikon itselleni. Laatikosta löytyi Novitan Cloudia siihen Kummipojan takkiin, Novitan Rose Mohairia (luulin tilaavani lilaa, sain utuista rosaa...) johonkin tulevaan huiviprojektiin, RedHeardin BabyColor vauvalankaa (tiedätte kyllä mihin) sekä Gjestal Frost sukkalankaa. Olivat niin kauniin värisiä. Nyt taas kelpaa neuloskella, siinä sivussa uppoaa aina jokunen entinenkin kerä.
Nyt jatkan Lapsukaisen huivin viimeisiä rivejä, tavoitteena olisi saada se tänään pois puikoilta. Lankaa jäi kyllä vaikka toisen huivin tekisi. Sitten mietitään mitä seuraavaksi..... Huomenna pidetään siivouspäivä, äiti lupasi tulla kylään höyrypesurin kanssa. Katsotaan saadaanko keittiön lattia kiiltämään - vai ihan puhki =)

5 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Kummipoika saa komian takin. :)

Helmis kirjoitti...

Onpas tosi kaunis villatakki, oikea sellainen perusneule!!

Ainiin, mahdottomasti Onnea tulevalle mummolle :)!

MarjutJ kirjoitti...

Onpa kaunis takki! Pitäisi varmaan ruveta omalle kummitytölle sunnittelemaan jotain kesäistä, mutta se aikapula vaivaa.

intsu kirjoitti...

Hienon takin olet kummipojalle tehnyt!

Sini kirjoitti...

Hyvä takki. Mä en oikeesti tajuu miten sä kestät tota ikävää..Maukka oli nyt sen kuukauden poissa ja mä meinasin oikeesti hajota pari kertaa. Tietty siihen varmaan vähän sitten tottuukin kun hää on paljon poissa. Ehkä.