lauantai 10. lokakuuta 2009

Ei kai taas vaan vauvajuttuja =)

Tässä on taas viikko vierähtänyt ja meikäläinen on haksahtanut näihin babyneuleisiin =) Mikä lie mielenhäiriö, en minä tavallisesti ;) Dropsin malleista löytyi aivan ihana vauvanmyssyn ohje, mitä oli pakko päästä kokeilemaan, vaikka vauvan äityliinin kanssa sovittiin, että teen perusribbipipoja - ja niitäkään ei tarvinnut tehdä miljoonaa.... Vanhoista varastoista kävin lankakerän etsintään ja sieltä löytyikin vanha Wool-kerä. Tätä väriä en ole nähnyt enää aikoihin kauppojen hyllyllä. (Ja kun nyt menisin katsomaan, niin johan löytyisi, uskoisin..) Aaltokuvioinen Drops-hilkka, koko iso vauvan (heh, tein tämän äityliinille, voi olla samiksia vauvan kanssa =) )
Lanka Novita Wool, väri 260, 35 g
Puikot 3,0 mm, ruusupuupyöröt

Myssystä tuli siis ihan liian iso nyt käytettäväksi, joten oli kokeiltava uudelleen (miten niin pitäisi niitä neuletiheyksiä tarkistaa??). Uusi, ohuempi lanka kehiin, taaskin vanhoista varastoista. Tästä langasta muistaakseni tein vauvahaalarin nyt ekaluokkaa käyvälle nuorelle miehelle.

Sama Drops-hilkka, koko 55-60 cm
Lanka Sirdar Snuggly, väri 329, 23 g
Puikot 3,o mm ruusupuupyöröt

Tämän nyt uskoisin sopivan lähiaikoina pidettäväksi. Paljon pienempi =) Ja niin ihanan pehmeä. Nyt puuttuu siis 999 994 myssyä =), jää alle miljoonan.....

Ja vielä piti kokeilla yhdet tumput, ne kun valmistuu lyhyessäkin illassa. Tuntematonta vauvalankaa 11 g, perustumput ja sopii nyt pari viikkoiselle mummon mussukalle. Toivottavasti. Jospa neiti onkin pitkät sormet omaava taiteilijaluonne (toinen isoisänsä on puutaiteilija), niin sittenhän nämä voidaan lahjoittaa jollekin nukelle. Vaikka sille BabyBornille, joka varmaan tulee jo ensi jouluna joululahjaksi ;)

Tänään vietettiin vanhimman, yhteisen, kummilapsemme synttäreitä. Nuorelle neidille tulee ensi viikolla 10 vuotta täyteen. Tällä kertaa hän ei saanut lahjaksi neuleita (äidille kyllä vietiin, hänenkin synttärinsä sattuvat samaan aikaan), mutta veimme muuten vain muovikassillisen kaulaliinoja, joista jokainen sai valita omansa/mieleisensä. Ilokseni toin vajaamman pussin takaisin =) Toivottavasti kaulaliinat lämmittävät! Ja onnea vielä kerran ihanalle kummitytöllemme! Sinäkin olet kovin tärkeä meille.

Ensi viikko on lomaviikko! Ihanaa! Lähden tiistaina eteläiseen Suomeen nauttimaan vauvasta ja vauvan vanhemmista, odotan sitä kovasti. Matkaan pakataan paljon lankaa ja silti meinasin käydä jossain välissä piipahtamassa paikallisissa lankakaupoissa. Siellä kun niitä on vähän enemmän ja valikoimakin tuppaa olemaan hieman parempi kuin täällä. Mutta sitä ennen vietän sunnuntain piha- ja käsitöitä tehden, mukavaa sunnuntaita kaikille!

4 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihania vauvaneuleita! :) Sinun blogiasi on kyllä nyt hauska lukea, kun tuo sinun mummoilusi ja intosi lapsenlapsesta on ihan käsinkosketeltavaa. :) Mukavaa matkaa vauvan luokse! :)

Hepsi kirjoitti...

Suloinen tuo pikku-myssy!

Pami kirjoitti...

Ihania neuleita ja ihanan innokas mummi! :-))

Marjut kirjoitti...

Ihania vauvajuttuja! Hauskaa matkaa mummoilemaan:)