perjantai 4. helmikuuta 2011

Onko siellä vielä ketään?

Paljon on vettä virrannut Saimaassa (siis siellä jään alla) viime kirjoituksen jälkeen. Viime viikonloppu sekä viikko on ollut yhtä hulinaa, niin hyvässä kuin pahassakin. Ukkokulta tuli aikanaan kotiin, junatkin kulkivat melkein ajoissa pohjoisesta Savoon ja edellinen viikko perjantaihin asti kulki melkoisen leppoisissa merkeissä. Normaaleja työpäiviä, normaaleja iltoja. Perjantaina sitten mentiin etelä-Suomeen Lapsukaisen ja Vävyn luo. Ihana vastaanotto; vanhempi mussukoista nosti heti hämmästyksestä toivuttuaan (mistä se iskä nuo toi??) kädet kohti mummon syliä ja pienempi mussukka nauraa hekotteli ääneen kun näki papan ja mummon. Ihan kuin pienempikin olisi muistanut ja tuntenut...

Ja kreivin aikaan saavuttiinkin. Vatsatauti jylläsi koko perheen läpi perjantain ja lauantain aikana. Minä ja Pappa yritimme pitää lapsia ja kämppää pystyssä sekä järjestyksessä. Sunnuntai aamuna talon oma väki alkoi olla jo sen verran tolpillaan, että uskalsimme jättää heidät keskenään ja lähteä kipinkapin kotiin, sillä tauti tuntui olevan kovin tarttuvaa laatua. Kotiin päästyämme minä olin jo kipeänä ja siitä parin tunnin päästä ukkokultakin. Maanantai aamuna soittelin ympäri kyliä ja peruin sovittuja aikoja sekä ilmoitin pomolle, että taidan nukkua tämän päivän. Onneksi tauti oli pikaista sorttia, 24 h ja olimme ihan kunnossa. Tämä loppuviikko on mennyt sitten tiiviisti töissä. Alkaa olla jo melkoisen kiire ja ylitöitäkin on saanut tehdä. Tosin korvaan niillä talvilomasta jo vietetyt kaksi päivää. Saan olla sitten (joskus huhtikuussa) koko viikon lomalla. Mahdottomasti ei ole ehtinyt, eikä huvittanut puikkoihin tarttua. Lepo on ollut lähempänä sydäntä =) Jotain kuitenkin on tullut valmiiksi.
Autoilu-sukat (tehty automatkojen aikana), koko 38-39
Lanka Drops Fabel, väri 193, 60 g
Puikot 2,75 mm KnitPics

Näitä sukkia väkersin matkalla etelään ja takaisin, tämän ja edellisen reissun. Nyt ne on valmiina. Fabel on mukava lanka neuloa. Tykkään.  Ja tämä värityskin on melkoisen räväkkä, tosin ne ovat liian isot minulle =(.
Perustumput ja pipo, koko naisten
Lanka Novita Kide, väri 010 luonnonvalkoinen, yht. 161 g
Puikot 4, 5 mm sukkikset ja pyöröt

Halusin kokeilla tätä Novitan uutuuslankaa ja kokeiluksi se jäikin. Pipon ja tumput sain aikaiseksi kahdesta kerästä ja enempää en halua tätä neuloakaan. Nuo paljetit ovat kyllä ihan kivan näköiset, mutta ne raapivat ihan mahdottomasti  neuloessa ja sitten niitä sai pujotella etupuolelle, kun mokomat halusivat piiloutua nurjalle. Sen verran jäi lankaa jäljelle, että pipon kylkeen voisi virkata vielä kukkasen koristeeksi.
Kolmiohuivi aina-oikein neuletta, 198 x 96 cm pingottamattomana
Lanka Novita Varpu, 123 g
Puikot 5 mm pyöröt

Varpu-lankatyynyn kannoin kotiin Cittarista viime syksynä ja pitkään mietin mitä siitä voisi tehdä. Aloitin sitten kolmiohuivia, ihan ainaoikealla neuleella. Kamala lanka neuloa, tuppurainen, möykkyinen ja huonosti puikoilla liukuva. Neulekin oli kuin vanha kulahtanut rätti. Onneksi tämä punainen väri oli jo loppuunmyyty, kun lähdin hakemaan sitä lisää. Nytkin on täysi työ kuluttaa tuo toinen kerän puolikas. Kai siitä pitää yrittää tehdä ihan peruskaulahuivi. Lanka on kyllä pehmeää ja riittoisaa, mutta valmiiksi niin käytetyn näköistä....

Yksi työ on vielä "jemmassa", haluan ensin luovuttaa sen tilaajalle ennen kuin kirjoittelen juttua siitä. Katsotaan, josko ensi viikolla saisin työn koekäyttöön. Jos se osoittautuu vähänkin käyttökelpoiseksi, niin tiedossa olisi toinen samanmoinen.

Huomenna olisi tulossa veljen perhe kylään, ihan yökylään, ihanaa =). Kummipoika ja isot veljet aina ilahduttavat meitä sekä veljen ja kälyn kanssa on aina niin mukava parantaa mualimoo.. Miehen kanssa ollaankin tässä mietitty mitä hyviä herkkuja tarjoaisimme, ruokana ja iltapalana. Sillä hyvä ruoka ja  hyvä seura, parempi mieli =).

4 kommenttia:

- H - kirjoitti...

Kauniilta tuo Varpu-huivi kuvassa näyttää. Minäkin totesin yhden kerän sitä hankkineena, että sitä joutuu ihan tosissaan kuluttamaan eikä se tunnu mitenkään loppuvan.

Räväkän väriset ne Fabel-sukat.

Neili kirjoitti...

Onpa iloiset sukat!

Hepsi kirjoitti...

Kauniita neuleita kaikki, Varpu-huivikin! =)

MariL kirjoitti...

Mistä saa noin ihanan oranssia Fabelia?! Taitaa olla meidän paikallisessa vähän heikot värivalikoimat, eikö uusi kauppias uskalla ottaa kaikkia värejä valikoimaan, vai mistä johtuu. On kyllä ihanan väriset, ja niin on ihania muutkin neuleet!