keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Pöllöillään

Juu, ei juhlista toipuminen ole kestänyt näin kauan, vaikka tosi kivat juhlat olivatkin =) On vaan ollut kaikkea muuta puuhaa ja sitten kun ei ole ollut puuhaa, niin ei ole jaksanut yhtään mitään. Kyllähän te tiedätte, on pimeää ja märkää, synkkää ja sillai... ei sitten huvita, ei millään, ei mikään. Ja kaiken muun lisäksi nämä käsityötkin lyövät korville ja kovaa. Elämä on. Tein yhtä pellavajakkua hirmuisella innolla, ajattelin sitä ristiäisiin uudeksi juhlavaatteeksi. Sain kun sainkin palat kasaan tällä viikolla ja kun alkuompelun jälkeen sovittelin sitä, niin se into katosi. Jotenkin ei, ei sitten millään. Nyt en tiedä tekisinkö viimeistelyn loppuun vai en, puranko koko p***an.

Juhlat on nimittäin lauantaina. Papu Pimpeliina saa ihan oikean nimen ja tällä kertaa edes mummo ja pappa eivät tiedä sitä =) Papu on vanhempien keksimä tekonimi ja Pimpeliina tuli siitä, kun isosisko (mussukka ykkönen) osoitteli mummolle lelukuvastoa ja hoki; "kato, kato, kato; ihana pimpeliina" ja kuvassa oli hieno prinsessa. Vauva oli siitä lähtien pimpeliina =). Vauvan kastetaulukin on vähän vaille..... sekin vielä. Onneksi sain pimpeliinan äidiltä luvan olla myöhässä. Lupaan, että taulu on valmiina jouluun mennessä. Tai ainakin ennen, kuin pimpeliina itse ymmärtää taulun päälle ;) No, ihan oikeesti ennen vuoden vaihdetta.

Jotain on kuitenkin tullut valmiiksi, tänään kun pakko jo oli. Neulomus on ollut korissa jo monta viikkoa, nappien ompelu on vaan vähän tökkinyt. No, nyt on Mussukka kakkosen liivi valmiina perjantain lähtöön.
Pöllö-liivi, pöllöjen malli netistä (laitan linkin kun löydän sen), muuten oma viritys, koko 1 v
Lanka Novita Wind Luxus, 76 g
Puikot 4 mm pyöröt

Pöllöjä on kolme, kuten mummon mussukoitakin. Silmät vaan ovat himpun isoja, en löytänyt pienempiä nappeja varastosta. Ja olkapäätkin on napitettu, liivi on helpompi pukea. Halusin tehdä mussukka kakkoselle jotain pöllöteemaa ja nyt se on tehty. Toivottavasti on vielä sopiva.

Perjantaina lähdemme siis antamaan kolmoselle nimeä ja tietysti leikkimään ykkösen ja kakkosen kanssa. En varmaan ole vielä kertonut, että nämä lapsoset ovat niin rakkaita meille isovanhemmille.......

5 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kivannäköinen!

Hepsi kirjoitti...

Hauska liivi!

Marjut kirjoitti...

Mukavaa ristiäisviikonloppua:) Hieno pöllöliivi.

intsu kirjoitti...

Oikein kivaa ristiäispäivää. Hieno pöllöliivi. Voi pitäiskö minun sitten neuloa 10 pöllöä,kun sen verran on minulla mussukoita ja se 11. tulossa:)

Sini kirjoitti...

Ihana toi pöllöliivi!! Se saattaa se pellavajakku näyttää paremmalta kun katsoo sitä uusin silmin myöhemmin. Toivotaan niin :).