perjantai 13. tammikuuta 2012

Lapastusta

Viikon olen istunut iltaisin sohvan nurkassa neulomassa tai nukkumassa. On ollut sen verran tiivis työtahti, että on vienyt ylimääräiset mehut tästä muijasta. Mutta aika aikaa kutakin, nyt tätä. Vielä ei ole tarvinnut tehdä ylitöitä, mutta varmaan senkin aika koittaa.... Tässäpä näitä aivottomia aikaan saannoksia, kovin moni mutkaiseen ei vajaalla aivokapasiteetilla ylletä =).
Steppi-sukat, koko 36-37
Lanka Austerman Step 6 Mosaik, väri 106, 75 g
Puikot 3,5 mm
Mallikuvion apinoin Petäjä-sukista Ullasta, muokkailin vähän ja sovelsin perussukkaan. Hankalaa lankaa tämä Steppi neuloa, kun halkeilee koko ajan ja saa olla tosi varovainen, ettei tule silmäpuolia. Tai sitten nuo minun puikot ovat liian teräväkärkiset. Muutoin olen tyytyväinen, tavan resoriin sai vähän näköä pienellä vaivalla.

Yksi nuorisoystävistämme viettää ensi viikolla nimipäivää ja kuulin hänen äidiltään, että lapasten kulutus on kova. Lapaset kun tarttuvat milloin mihinkin oksanhankaan, naulaan tai vastaavaan, joten langanvetoja ja reikiä pukkaa tulemaan. Tätykkä ajatteli viedä lahjaksi muutamat lapaset, on sitten taas mitä tuhota.
Lapaset, koko pieni naisten / nuoriso
Lanka Fleur (Anttilan akryyliä), väri 2508794 (???), 45 g
Puikot 3,5 mm

Nämä lapaset eivät ainakaan kutita, tiedä sitten miten lämpimät ovat. Lanka oli kuitenkin paksua ja nopeaa neuloa. Käytin samaa ribin muunnosta näihin kuin sukkiinkin, jos ribbi antaisi vähän enemmän istuvuutta. Peukalo näyttää kuvassa ihan mahdottoman leveältä, mutta ei se ole sitä kun lapasen laittaa käteen.
2 x Fabel-lapaset, koko nuoriso / pieni naisten
Lanka Drops Big Fabel, väri 672 (pun) ja 542 (vihr), yht. 161 g
Puikot 4 mm

Peruslapasia, mutkattomia mutta paksuja. Varret tein tarkoituksella reiluiksi, pysyvät paremmin takin hihan alla. Tuohon lankaan ei voinut oikein käyttää mitään palmikkoa tai vastaavaa, joten tyydyin pudottelemaan aina oikeaa. Fabel on nopeaa neuloa, eikä tämä halkeile =). Yhtä hyvää lankaa kuin ohuempi vastaava.
Tänään aloittelin etätyöpäivän jo ennen seitsemää, joten nyt kai voin jo käydä viikonlopun viettoon. Laitoin Kivikylän härkäruukun (nyt Cittarin tarjouksessa) uuniin, kunhan tuo Ukkokulta tulee tien päältä kotiin, niin sitten herkutellaan. Lisukkeena on lanttu-porkkana-sipuli-paprika-persikka kasvissekoitus, jota on maustettu taas miten sattuu ;). Niin ja Ukkokullalla oli ihana yllätys näin 13. päivän ja perjantain kunniaksi; hän on loppukuun lomalla. Ihanaa!

1 kommentti:

Kangaskasa kirjoitti...

Kauniita neuleita! Minulla onkin Big-Fabel testaamatta. Lapasesi näyttävät kyllä ihanan pirteiltä! Ja Stepistä taidat saada toisetkin sukat, kun taitaa olla 150g kerä. Hintahan lähes puolittuu :)