sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Helteistä heinäkuuta odotellessa

Kesä tuntee kulkevan niin nopeaan, että minä en ehdi perässä. Juhannus tuli ja meni. Vietin sen Etelä-Suomessa kaikkien rakkaitteni kanssa. Olikin mukava viikonloppu, vietimme sen melkein kokonaan pihalla. Syötiin hyvää grilliruokaa ja nautimme auringosta. Ooppelinikin kulki nöyrästi koko matkan, vaikka olin vähän pelko pyllyssä, että se nyykähtää tuolle reissulle ;).

Iltaisin olen vilvoitellut hikisen työpäivän päätteeksi sohvalla, ilmalämpöpumpun viileydessä. Ukkokultakin on ollut töissä koko kesäkuun, yksin on saanut törötellä. Myöhemmin iltaisin olen uskaltaunut terassille, neule kädessä tietenkin. Tätä seuraavaa huivia olen neulonut aina silloin tällöin, tekeillä se on ollut varmaan puolivuotta. Valmistui kuitenkin. Lanka on pöllitty äidin lankavarastosta, oli niin herkullisen vaaleanpunainen ja pehmeä.


Kaulahuivi, 160 cm x 20 cm
Lanka Novita Angorella (antiikkia), väri 598?, 90  g
Puikot 4 mm

Sukkia on tietysti aina tekeillä. Yhdet tai kahdet kerrallaan. Näitä neuloin aina automatkoilla. Vaikka lanka on ohutta, niin yllättävän nopeaan tuli valmista.

Lilat sukat, koko 35-36
Lanka Drops Fabel Print, väri 330, 55 g
Puikot 3 mm

Seuraavia sukkia tein aina silloin, kun tuntui, että mikään muu ei valmistu. Kuvassa väri on vaan vääristynyt, se on melkoisen kirkkaan vihreä. Meikäläisen inhokkiväri siis, mutta kyllä nämä omistajansa löytävät.

Vihreät sukat, koko 37-38
Lanka Opal 8-fach, väri 6807, 114 g
Puikot 3,5 mm

Pieniä töitä siis, lisäksi olen neulonut Olet tärkeä- ryhmän hyväntekeväisyyteen tiskirättejä ja pipoja... nekin pieniä ja nopeita töitä. Mutta raportoin niistä sitten erikseen, kun koko pino on kasassa. Tälläisellä helteellä ei oikein jaksa keskittyä... etenkin kun töissä lämpötila lähenee kolmeakymppiä ja siinä pitäisi ajatella... Vielä vajaa kuukausi, niin lomakin alkaa. Siihen asti räpiköidään helteissä ja ukkosissa =).

7 kommenttia:

Lapsukainen kirjoitti...

Kun siun inhokkiväri on vihree - ne sukat voi löytää tiensä vihreätä rakastavan luokse. Kiitos.

MariL kirjoitti...

Ihania käsitöitä! :)

Virpi kirjoitti...

Ihania neuleita kaikki :)

möhönasu kirjoitti...

Kaunis huivi ja ihania villasukkia :)

Elli kirjoitti...

Ihana tuo huivi :) ja muutkin!

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko missää huivin ohjetta? Ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Huivi on todella kaunis, voisitko kertoa mistä löysit sen ohjeen?