keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Huivittaa jälleen

Tänään olen viimein saanut tehtyä jotain "järkevääkin" eli käsitöihin liittyvää. Tai olenhan minä neulonut aina iltaisin telkkaria katsellessa, mutta kun on liian monta työtä käsillä, niin valmistakaan ei tahdo tulla. Etenkään kun eilen Elämä käsissä-sarjan viimeinen jakso oli niin jännä, että piti välillä neuloa nurinperinkin, eli purkaa, kun tuli tehtyä sutta ja sekundaa.
Tämä huivi on pudonnut jo puikoilta viime viikolla, mutta on ollut niin kiireitä, ettei ole ehtinyt naputella sitä petiin kiinni. Eilen aamulla sitten Mies totesikin, että jaahas, hän nukkuu taas ensi yön märällä petillä. Ei se märkä ollut, himpun kostea vain, kun nostin huivin kuivumaan muualle hyvissä ajoin ja annoin petin kuivua =) Hirmuiset ukkoskuurot illalla eivät kyllä auttaneet paljon asiaa. Puikot oli saatava seuraavalle Revontulelle, joka on jo aloitettu ja lähtee huomenna reissuneuleeksi.

Revontuli-huivi Ullasta, nro 10 (!), 214 cm x 75 cm

Lanka Pirtin Kehräämön meleerattu sekunda, 228 g

Puikot Pitsi Addit, 5 mm

Viime reissulle piti keksiä nopeasti jokin simppeli neule, ja siksi valikoitui tämä huivi. Lankalaatikosta summamutikassa kolme kerää lankaa ja malli ohjemapista nopeasti nykäistynä. Ihan ok siitä tuli tälläkin menetelmällä =)

Falling Water Lace Scarf by Bonnie Sennott, koko 284 x 15 cm
Lanka Marks & Kattens Colorado Tweed, väri 151, 146 g
Puikot 4 mm
Malli on joskus muinoin napattu Raverlystä, mutta neulemalli löytyy myös monesta käsityökirjastani. Eli mallin keksimiseen ei ole tarvittu kovinkaan paljon ;)
Huomenna mennään taas, eikä meinata. Viemme 7 v-ystävämme "dinotieteelliseen" eli oikealta nimeltään luonnontieteelliseen museoon, kummeja katsomaan ja kissaa kiusaamaan =) Koko loppuviikko meinataan olla poissa kotoa Lapsukaisen ja Vävyn riesana, katsotaan pistävätkö he ennen sunnuntaita meitä takaisin tien päälle. Matkalle on varattu kaikkea kivaa jokaiselle; minulle lankakauppoja (eka Korialla, sitten Porvoossa), lelukauppaa ja karkkitukkua Porvoossa ja mitähän kivaa Miehelle keksittäisiin? Miten olis Biltema ja Motonet =)?

6 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kauniita huiveja, etenkin Revontuli on upea! Molemmissa vieläpä ihanaiset värit!

Lapsukainen kirjoitti...

Kyllä te saatte sunnuntaihin olla, mä oon huilannut varastoon ;).

Kirsi kirjoitti...

Ihania huiveja. Mie tykkään tuosta punasen ja harmaan yhdistelmästä.

Mari kirjoitti...

Ihania huiveja! :)

Lettu kirjoitti...

Kauniita huiveja, molemmat :D

MarjutJ kirjoitti...

Onpa kauniita huiveja!