sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Sateista sunnuntaita Savosta!

Sateinen sunnuntai antaa aiheen istahtaa sohvalle - ja vaikka päivitellä blogia. Nyt sentään on jotain käsitöihinkin liittyvää näytille, kun sain kuvattua nuo toista viikkoa valmiina olleet sukat.
Perussukka, 402n-ribbi varressa, koko 38-39
Lanka Regia Cotton Galaxy, väri 4878, 70 g
Puikot 2,5 mm knitpicksit

Jotenkin minulle ei vain iske tuo puuvillaisten sukkien neulominen, etenkin kun tietää että muutaman pesun jälkeen ne ovat niin lörppöjä etteivät jalassa kestä. Mutta kun on tullut hommattua näitä lankoja, niin johonkinhan ne on käytettävä. Jospa antaisin sukat jollekin lahjaksi, kunhan vaan löytää sopivat jalat.

Toistetkin sukat putosivat puikoilta. Mustan neulomisen väliin tarvittiin jotain vaaleaa. Välissä väänsin näitä jämälankasukkia. Näistä tulee mieleen kesäilta; valoisa ja värikäs.
Perussukka, 2 krs:n raidoituksella, koko 37-38
Lanka sukkalankajämät (0isko Opalin leppäkerttu?) sekä hyvin marinoitunut valkoinen, 60 g
Puikot 2,75 knitpicksit

Näistä tykkään, mutta ovat aivan liian isot omaan koipeeni, jollekin toiselle siis. Tai ensiksi siihen isoon laatikkoon, mistä jaetaan sukkia tarvitsiville ;)

Miehen nimpparit on tässä alkuviikolla ja eilen kummitytön perhe tuli käymään mansikkakakulla. Meillä tehdään aina kesän ensimmäinen mansikkakakku nimipäivän kunniaksi. Katsokaa miten ihanan lahjan Mies saikaan kummitytöltä. Kunhan saamme makuuhuoneen remontoitua, niin tämä taideteos saa kunniapaikan sieltä.
Anteeksi, en muistanut taiteilijalta kysyä lupaa kuvan julkaisemiseen, mutta emme kai joudu käräjille tämän takia, emmehän? Kuva on meistä, Miehestä ja minusta =)

Eilisen illan vietimme kulttuuririennoissa. Retretin Kalliosalissa oli Petri Laaksosen konsertti ja me istuimme siellä kuuntelemassa. Laaksosen musiikki on aina ollut hyvin merkittävää minulle ja siinä sivussa Mieskin on oppinut ainakin sietämään ;) Eilen kyllä hänkin oli sitä mieltä, että kyllä Petri osaa laulaa. Upea konsertti.

Kuva vain on kovin hämyinen. Tavan pokkarikamera kun ei jaksa valottaa kallion sisällä tarpeeksi.
Tämän sunnuntain meinasin laiskotella. Anoppi on tulossa kylään syömään lopun mansikkakakun ;) Sen jälkeen voisi lämmitellä kipeitä kinttujaan saunan lämmössä ja rakentaa herkullisen sunnuntaipäivällisen. Tai Mies sen varmaan suurimmaksi osaksi tekee, meikäläinen toimii vain avustajan roolissa =) Jos keräisi tämän päivän voimia, ensi viikolla saa varmaan tehdä töitä hullun lailla. Pöytä olisi saatava siistiksi ennen lomalle jääntiä. Mukavaa heinäkuun ensimmäistä viikkoa!

2 kommenttia:

Lapsukainen kirjoitti...

Ethän sä pääse lomallakaan huilaamaan, kun tuutte tännepäin ;). Eikös ne päivät alkaneet olla jo täynnä ohjelmaa ???

Omppumato kirjoitti...

Ihania sukkia ja tuo kummitytön lahja on todella söpö!