sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Mummoilua ja hikoilemista

Tämä viikko on ollut vähän erilainen. Minulla on ollut kissakaveri. Albert, ragdoll-poika, tuli mummolaan kun toisessa mummolassa oli vähän liikaa houkutuksia ulkona ja kissa löydettiin aamuyöllä seikkailemasta =)
Niinpä me istuimme, mummo ja kissa, illat kaksin telkkaria katsomassa ja minä purin vähän energiani neulomuksiin. Paljon ei jaksanut, mutta jotain aiemmin aloitettua sentään sain päätökseen. Kuten tämän kuukauden tekeillä olevan huivin. Hapsuja en jaksanut enää väsätä, vaan virkkasin nirkkoreunan huivin ympäri.
Salomonsolmu-huivi, 208 x 115 cm
Lanka Novita Rose Mohair, väri 120, 148 g
Koukku 3,5 mm

Maija-lanka oli minulle uusi tuttavuus. Tykkäsin neuloa tätä, sopivan "menevää", ainoa miinus oli terävillä puikoilla neuloessa sen halkeilevuus. Ja kun silmukkamäärä oli mikä oli, niin värit läikittyivät. Kuitenkin, tätä voisin ostaa lisääkin. Mallineule ei kuvasta erotu, mutta se on langankierto, ylivetokavennus ja seuraavan kerran 2 o yhteen, langankierto. Kahdella silmukalla sain vähän ilmettä, vaikka se näihin väreihin hukkuukin.
Pitsineulesukat, koko 35-36
Lanka Gjestal Maija, väri 271, 77 g
Puikot 3,25 Knitpics

Seuraavat sukat voivat vaikuttaa dejavulta. Kuitenkin ne on ihan uudet. Edellisiä sukkia neuloessa olin ihan varma, että lanka loppuu kesken ja kävin hakemassa uuden kerän. Sukkapariin riittää kuitenkin yksi kerä, uskottava se on.
Sinikello-sukat, koko 38-39
Lanka Novita Nalle Kukkaketo, väri 831 sinikello, 95 g
Puikot 3,25 mm Knitpics

Step-lankojakin on kasaantunut kaappiin jokunen kerä. Ja kun aivotoiminta helteisen työpäivän jälkeen on aika minimissä, niin en älyä aloittaa muuta kuin uusia sukkia. Eikä niissäkään saa/voi olla mitään monimutkaista tai laskettavaa. Perussukkaa, nyt retroväreissä. En oikein tiennyt tykkäänkö väreistä vai en. Enkä tiedä vieläkään.
Retro-sukat, koko 38-39
Lanka Austerman Step, väri 028, 74 g
Puikot 2,75 Knitpics

Viikonlopun aikana en ole taas neulonut yhtään. Olen mummoillut kunnolla, Lapsukainen jopa imuroi ja Vävy teki ruokaa. Meille Papan kanssa jäi vain leikkiminen =) On se tuo Mummon Muru niin ihana tenava, aurinkoinen ja iloinen. Ja yksi ilta kuuntelin kun seuraava muru piti jalkapalloharjoituksia äitinsä masussa. Mummokin sai kunnon potkun kämmeneen; "odota vaan vielä vähän, täälltä ollaan syksyllä tulossa".
Pari viikkoa pitäisi vielä kärvistellä töissä, ihan kirjaimellisesti, sillä sisälämpötila näillä helteillä alkaa käydä tuskaiseksi. Juomista kuluu ja iltapäiväksi pitää varata melko aivotonta tekemistä. Onneksi Mies aloitti loman ja on kuskaamassa minua, saan edes istua kotimatkan ilmastoidussa autossa. Ilmastoimaton auto ja kymmenen ylimääräistä minuuttia pystyyn nousseen Kyrönsalmen sillan takana ei oikein ole mukava yhdistelmä. Siinä meinaa kiehua kuski väkisin ;)

4 kommenttia:

- H - kirjoitti...

Sinähän monet sukat olet saanut aikaiseksi. Kauniita ovat kaikki.

Kangaskasa kirjoitti...

Minun seuraavassa päivityksessäni tulee olemaan samannäköisiä sukkia kuin sinullakin :) Tällä viikolla valmistui samanvärisen Maijat sekä Sinikellot, hauska sattuma.

Ihanaa tuo mummoilusi, kuulostaa mukavalta!

MariL kirjoitti...

Kivoja sukkia! :)

Hepsi kirjoitti...

Taas noin monet sukat ja upeita kaikki! =)