sunnuntai 10. elokuuta 2008

Sateisen päivän turinoita

Äiti tänään ihmetteli montako työtä minulla onkaan yhtä aikaa menossa. Selitin, että niitä pitää olla, jos toiseen kyllästyy, niin voi toisen ottaa työn alle =) Mutta tämä viimeistely tuppaa jäämään aina sunnuntaille, sitten kun niitä viikolla valmistuneita alkaa olla sohvan nurkan täytteenä liiaksikin. Tänään siis tehtiin sipistelyt näille tuotoksille.

Polkka-sukat, koko 45-46
Lanka 7 veljestä Polkka, väri 868, 107 g
Puikot 4 mm ebensukkikset
Siniraita-sukat, koko 42-43
Lanka Trekking XXL, väri 40, 65 g
Puikot 2,5 mm Knitpicks

Polkasta sukat syntyivät nopeasti; isot puikot ja paksu lanka. Hauskaa vain oli se, että katsoin Novitan taulukosta silmukat kolmekasin sukkaan ja sain aikaiseksi neljäkutoset. No, isoja miesten sukkia tarvitaan myös, joten no hätä! Trekkingiä neuloin jo pidempään, lanka oli hiukkasen ohuempaa ;) Muuten ihan ok-sukat, mutta kerän alussa (aloitan kerän melkein aina päältä) oli huonosti värjääntynyttä lankaa ja toisen sukan varsi on huomattavasti enemmän kirjavampi kuin toisen. Sanoinkin näitä sekundasukiksi.


Kolme vauvan myssyä, koko 60 cm
Lanka sukkalankojen jämiä (Nallea, Supersockea) yhteensä 92 g
Puikot 3,5 ja 4 mm


Paikallisen keskussairaalan lastenosastolle ovat sitten menossa nämä myssyt. Näitä vauvan perusmyssyjä on nopea neuloa ja näihin voi upottaa sukkalankojen jämät. Kirjavia myssyjä vauvojen lämmikkeeksi. Saumat on yritetty ommella niin ohuesti, etteivät pikkuisten päät painu.

Muutoin tämä sateinen päivä on sujunut normaaleissa kotihommeleissa. Äiti ja isä kävivät päiväkahvilla ja toivat kesän viimeisiä mansikoita tuliaisina. Laitoin niitä 1,5 litraa pakkaseen ja loput herkutellaan tässä illan mittaan. Sitten pyörittelin lähes 1,5 kg jauhelihataikinaa pihveiksi. Paistoin ne pellillä uunissa ja laitoin pakkaseen. Nyt on moneksi kertaa ruokaa valmiina. Osan jauhelihasta paistoin suoraan pannulla ja laitoin paprikoiden täytteeksi. Yhdessä paprikassa on yllättävän paljon syötävää! Mies sillä aikaa naputteli laminaattia lattiaan. Hyvältä näyttää!

Niin ja laitoin vähän lankoja kiertoon. Sekä äiti että anoppi neulovat myös (ainakin sukkia jälkikasvulleen), joten kaivelin minulle puhumattomia lankoja kahteen pussiin ja kiikutin ne eteenpäin. Lankalaatikko ei paljoa huvennut ;)
Ai niin, vielä yksi juttu! Eilen meistä tuli kahden karvalapsen "isovanhemmat" ! Lapsukainen ja Vävy saivat kotiin kissavauvansa. Pikkuiset olivat sopeutuneet jo hyvin uuteen kotiin.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Voi onpa sulla kauniita sukkia!

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja sukkia ja myssyjä, niissä on myös sekin hyvä puoli että ne ovat aina tarpeellisia.