sunnuntai 30. elokuuta 2009

Hyvää juhannusta!

Nythän on juhannus? Eikös vaan =) Ainakin nämä laudeliinat, jotka lupasin tehdä juhannukseksi, ovat nyt valmiit. Ompelin ne tänään. Minulle ei siis kannata antaa mitään tarkkoja dedlineja, eivät ne toimi kuitenkaan =) Tehdään kun jaksetaan ja ehditään ja kehdataan.... Nuo selkäliinat laitetaan kanttinauhoilla kiinni, eivät lähde liikenteeseen saunojan mukana. Ja kun ompelukoneen kaivoin esiin (tai Mies sen teki, arveli, etten muuten käy ompelemaan!) niin ompelin samalla tulevalle vauvalle vähän lakanoita ja muovifroteita. Ette varmaan arvaa, mikä on tulevan äityliinin lempiväri ;) Muovifroteissa saa kyllä tuntipalkkansa ansaittua, kun käy ostamassa sitä metritavarana kangaskaupasta. Nyt sain tehtyä kuusi kipaletta samalla hinnalla kun olisin ostanut yhden valmiin kaupasta. Onneksi näissä on vaan suoria saumoja, osaan minäkin tehdä niitä.

Ja eilen siivouksen jälkeen sain viimein pisteltyä sänkyyn kiinni huivin, joka valmistui jo alkuviikosta. Hempeän värinen, ihanan pehmeä. En vielä tiedä jääkö itselle vai meneekö lahjavakkaan.
Kiri-huivi, koko 190 cm x 97 cm
Lanka Novita Rose Mohair, väri 705, 174 g
Puikot 5 mm pitsi Addit
Reilun huivin sain tehtyä, vaikka työtä tehdessä sormet ja kämmen saivat kivan ihottuman ja isoja vesikelloja. Ei siis mohairista tehtyjä töitä vähään aikaan. Nyt onkin alettava sukan tekoon, sillä kokoan sukkasatoa Hillokellariin.

3 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Kaunis Kiri! Mitäs mummo ei tulevan lapsenlapsen eteen tekisi, jopa ompelisi:)

Kirsi kirjoitti...

Ompeluintoa mummolle jatkoonkin.

Lapsukainen ja Vävy kirjoitti...

On se ihanaa, kun joku jaksaa meidän vaavin eteen ommella... Itse en kehtaa... Vävysi kiittää kovasti, ja odotamme teitä jo kylään...