tiistai 4. elokuuta 2009

Makuuhuoneen remontti, osa 2

Minä olen totutellut kesäloman jälkeiseen työelämään ja Mies on pistänyt päivisin hulinaksi meillä kotona. Miten niin minä olen este työnteolle ja remontille???
Päivä 3; maalia seinäpintaan. Kolme seinää tuli pestyä sillä tavalla kunnolla. Ja kyllä sen huomasi missä uuden ja vanhan raja kulki. Tuli siistiä jälkeä, vaikka vielä pitää vähän maalata uudelleen. Seinät haluttiin vaaleiksi, väriä laitetaan tekstiileillä.

Päivä 4; kattoa kasaan. Ihan päivässä katto ei synny, etenkin kun Anopille piti etsiä ja asentaa välillä uusi liesi. Päivä 5, katto valmis. Niin paljon hienompi kuin edellinen, tykkään. Katto on laminaattia, mutta kattoa varten tehtyä. Näkö on melkein samanmoinen kuin paneelista tekisi.
Ja kun katto oli kasassa jatkui Miehen urakointi. Nyt on lattiakin laitettu. Tästäkin tykkään, värinä on tammi. Ja uusi lattia ei poikkea paljonkaan vanhasta, olohuoneen puolella olevasta. Tavoitteenahan oli mahdollisimman paljon samaa pintaa, niin koko huoneisto näyttää siistiltä ja yhtenäiseltä. Tätä laminaattiakin ostettiin sen verran, että seuraavan kesän remontti, pieni makuuhuone (=vierashuone) saa samanlaisen lattian. Joku tykkää parketista enemmän, mutta meistä laminaatti kestää arjen paremmin, on helpommin hoidettavissa, eikä säikähdä pienistä kolhuista. (Juu, olohuoneen puolella on parketti, huonossa kunnossa oleva sellainen. On jo saanut "kuolemantuomion".)
Kyllä meille tulee siisti ja hieno makuuhuone, kiitos armahaiseni. Pois on kulahtanut 70-lukulaisuus. Huomenna remontti jatkuu uusien kaappien kasaamisella. Kohta meikäläiselle iskee paniikki/kiire verhojen ompelemiseen. Tosin suunnittelemani rypytysnauhakin on vielä kangaskaupassa.

Jotain olen minäkin saanut aikaan. Hain (jeps, Miehen kanssa =)) Nisseniltä tänään uudet aurinkolasini. Entisetkin olivat vahvuuksilla, mutta niiden kanssa alkoi oksettamaan. Tässä nyt uusilla lukemilla olevat lasit. Nyt olen vähän "neiti", lasit on ihanan pinkit =) Mutta jostain syystä meillä ei aurinko paista!
Ja pinkkiä on tulossa lisää (tai hentoa v.punaista), uusi huivi on syntymässä. Kälyn Revontuli on jo valmis, mutta sen pingoittamiseen pitää varata aikaa ja se tapahtuu vasta viikonlopulla. Pari iltaa olen yritellyt neuloa, mutta jostain syystä uni on voittanut meikäläisen aika aikaisin. Ja ne yöllä nähdyt ihmeunet voi laittaa tämän viikkoisen uuden kuun piikkiin.

3 kommenttia:

Kiki,purkaja kirjoitti...

Ai siksikös minäkin näin jo toisen ihmeellisen unen viime yönä.
Talviajan kuutamo kyllä vie unet mukanaan.

MarjutJ kirjoitti...

Uusi on aina kaunista!

Pami kirjoitti...

Minäkin tykkään laminaatista, just sen helppohoitoisuuden vuoksi! Meillä on ns. salissa sen takia laminaatti, kun siellä on piano. Voisi tulla melkoiset jäljet, jos siellä olisi parketti. Toisaalta laminaatti on vähän kylmä! Muuten talon oleskeluhuoneissa on mäntylautalattia. Ihan mitätön lapsiperheessä, vaikka lapset olisivat isompiakin. Tytär kaatoi muutama päivä sitten jumpatessaan kaiuttimen ja sen takana olevan sermin ja jäljet jäi! Mutta ei se haittaa. Saati sitten, kun he pienenä ajelivat ympäri tupaa potkuautoillaan!!

Kyllä aina maailma muuttuu, kun remontoi! Meillä alkoi kuulemma nyt remontointilakko, joka kestää siihen saakka, että uusi emäntä laittaa sitten taas paikat kuntoon! :-) (Siis, jos poika sellaisen taloon tuo...)