perjantai 14. marraskuuta 2008

Jotain valmista, onneksi =)

Heippa Käly2, tässä olisi jakkusi! Kelpaako?? Toivottavasti koko on sopiva, jos ei niin lupaan tehdä uuden. (Niin ja toimitus on vasta uuden vuoden jälkeen =)) Vaikka tässä yksi ilta Miehelle sanoinkin, että seuraavan taikajakun tekemiseen saa kulua aikaa - ja jonkin verran. Mustasta ei paljoa kuvissa erota, mutta tästä tuli kyllä yhtä kiva kuin edellisestäkin, vihreästä. Vaikka Nallella tehdessä joutuu tekemään aika monta silmukkaa enemmän kuin Rose Mohairilla.
Taikajakku, Novita kevät 2008, malli 6
Lanka Novita Nalle, väri 099, 316 g
Puikot 3,5 mm addin pyöröt, koukku 3,5 mm
Viikolla valmistui myös setti ihan omaan käyttöön. Tein tässä aiemmin kaulahuivin sukkalangasta, mutta en pystynyt käyttämään sitä, sillä lanka kutitti. Huivi on nyt armaan Lapsukaiseni naulakossa, toivottavasti myös käytössä. Tässä uusi kutittamaton setti.
Kaulahuivi, koko 146 cm x 18 cm, malli Tikrun Omppu muunnelma
Lanka Austermann Bambou soft color, väri 105, 138 g
Puikot 4 mm, lasten (aivan passelit kaulahuivin tekoon!)
Kerä lankaa jäi huivin jälkeen jäljelle, joten siitä tehtiin kämmekkäät. Ja ihan simppelillä mallilla. Kerästä kaksi niin isoa palaa kuin tulee, reunat ommellaan kiinni ja jätetään aukot peukalolle. Illassa valmista! (Olisin kyllä kaivannut peukalon lämmikettäkin, mutta kun ei lanka riittänyt, niin ei....)
Kämmekkäät, koko naisen
Lanka Austermann Bambou soft color, väri 105, 49 g
Puikot 4 mm lasten pitkikset. ( Toimii näissäkin..)

Ja tuo miun Mies. Se on sitten jotain niin kultaista..... Minulla on ollut jo jonkin aikaa vaikeuksia ottaa isoja lääkepillereitä ja olenkin murskannut niitä jauheeksi menetelmällä lihanuija ja muovipussi. Nyt sitten sain ihan ikioman lääkemurskaimen (=morttelin) puusta sorvattuna. Itse mortteli on kaunis, siihen sattui kauniita puun syitä, nuija on kunnolla käteen sattuva, kunnon pulikka =) Kai tätä voisi käyttää myös mausteisiin =) Vähänkös olen iloinen ja tyytyväinen...
Mukavaa viikonloppua ystävät ja kylämiehet! Ja kivaa messureissua niille, jotka Tampereelle matkaatte. Olin siellä vasta, eikä nyt messut oikein innosta. Jos käyttäisi noita entisiä lankoja pois.5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinullapas on käsistään kätevä mies. Tuo taikajakku on aika metka malli, kivan näköien kyllä kuten muutkin neuleesi.

Kirsi kirjoitti...

Ollaanpa sitä oltu ahkeria. Miulla iskee välillä neuleähky ja ideapula. Mie kun en tykkää tehdä ohjeista.

Anonyymi kirjoitti...

Kaulaliina on käytössä, pitäähän se joka päivä yllättää asiakkaita...

Anonyymi kirjoitti...

Lääkemurskaimen astia on sorvattu n.10v. sitten pihasta kaadetun koivun oksanhaarasta. Halkeama on näkyvissä astian alla selvästi, onneksi ei haljennut kokonaan. Pulikka on taas puupinosta otettu erittäin oksainen koivukalikka, aika nätti pinta tuli, ainakin omasta mielestä!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva setti; harmi, kun ei riitänyt peukaloihin. Mortteli on aivan upea; sinulla on kätevä mies:)