tiistai 25. marraskuuta 2008

Vihdoinkin

Joitain neuleita teen joskus kuin Iisakin kirkkoa. Joko omasta syystäni ( laiskuus, kyllästyminen ) tai sitten vain menee muita töitä edelle. Tämä liivi on yksi sellainen. Aloitettu vuonna kivi ja kirves, tai ainakin siltä tuntuu. Tosin alkuperäinen malli on Novitan syksy2008 lehdestä, joten ei tämä ihan niin vanha ole =)
Malli 67, Novita syksy 2008, koko miulle passeli

Lanka Novita Rose Mohair, väri 120, 220 g

Puikot 5 mm addipyöröt

Kuten huomaatte, malli on modattu. Tein siitä yhtä mallikertaa pidemmän ja yläosan tein ihan oman maun mukaan. Joustinneuletta paremman istuvuuden takaamiseksi ja normaalit hiha- ja kaula-aukot. Eikä mitään hihoja. Liivi on liivi.

Ja aina välillä pitää tehdä sukat. Muuten olisin varmaan kipeä.

Perussukat, koko 35-36
Lanka Novita Polkka, mustaharmaa, 72 g
Puikot 4 mm sukkikset
Eilen kävin seikkailemassa koulutusmatkalla Lappeenrannassa. Aamulla vielä junat kulkivat aikataulussaan, mutta illalla sain istuskella Lappeenrannan Matkakeskuksessa ihan urakalla. Tämän tästä aikataulunäyttö myöhästi junan lähtöaikaa ja lopulta olin tunnin myöhemmin kotona kuin olisi pitänyt. Kiva tuo pyry. Samoin kävi viime vuonna kun tulin näin alkutalvesta junakyydillä. Onkohan meikäläisen junamatkoissa jokin kirous ??
Nyt opettelen käyttämään uusia silmälasejani. Piti vihdoin myöntää olevansa vanha ja ottaa kaksiteholinssit. Kauan kyllä hangoittelin vastaan. Mutta täytyy myöntää, että maailma näyttää nyt vähän erilaiselta =)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se taitaa olla tuo Lappeenrannan Matkakeskus suosittu istuskelupaikka, miekin oon tänä syksynä siellä ootellut junaa. Ilman lumimyräkkää, eikä juna tainnut olla kuin puolisen tuntia myöhässä.

Kiva liivi!

Anonyymi kirjoitti...

Nätti liivi ja kivat sukat! :)

Mulla oli muuten joskus silloin nuorempana, kun paljon reissasin junalla opiskelijalipulla, melkein aina sellainen outo yhteensattuma, että joku junaonnettomuus tms. sattui just silloin, kun mun piti matkustaa toiselle puolen Suomea. Ja sitten oli rata poikki tyyliin välillä Hki-Riihimäki, ja niitä myöhässä olevia junia tai junat korvaavia busseja sitten odoteltiin... Eilenkin muuten ystäväni oli odotellut aamujunaa, mutta sen sijaan olikin tullut vasta edeltävä yöjuna, joka oli ollut kaksi tuntia myöhässä, ja sillä ystäväni oli sitten matkustanut, jotta ehti kouluunsa. Saa nähdä, milloin täällä Suomessa hoksataan, että talvella on tapana tulla yleensä näihin aikoihin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva liivi, tuollaiset hihattomat neuleet on siitä hyviä etteivät kuumenna liikaa!

Tupuna kirjoitti...

Nätti neule :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis liivi ja kivat sukat! Minulla on tarkoitus pyytää Polkkaa joulupukilta:)

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti modattu tuo liivi. Oon monesti katsellut sitä alkuperäistä mallia ja miettinyt, miten sen sais "paremmaksi". Tuossahan se nyt on :).
Ties vaikka innostuisin tekemään itsekin. (Millä ajalla?)

Musta tuntuu, että meillä nykyään matkustetaan n. kerran viidessä vuodessa joukkoliikennevälineillä ja aina juuri silloin tulee joku luonnonilmiö joka laittaa säät ja aikataulut sekaisin :). Kannattaa siis muistaa ottaa neule AINA mukaan :)!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniisti muokattu liivi ja varmaan mukavan pehmoinen! VR:n junista sen verran, että talvisin tuntuu kyllä aina siltä, että mikään juna ei kulje aikataulussaan eli talvijunailuun pitäisi varata tuplasti aikaa ja tietysti se matkakäsityö mukaan :P