maanantai 19. joulukuuta 2011

Pikkujoululapaset

Perjantaina kokeilin meidän kaupungin uutta superstationia. Pääskylahden rautatieasema käsittää kokonaisen yhden laiturin, mutta sehän riittää, kun pitää vaan päästä junaan. Hyvää siinä on se, että asema sijaitsee pari kilometriä lähempänä kotia kuin entinen. Matka suuntautui taas Mussukoiden luo, koko muu perhe oli jo etelässä. Tuliaisiakin oli, lapsillekin, mutta tällä kertaa neulomiset olivat Lapsukaiselle, jotta hän ei palennuttaisi käsiä rattaita työnnellessä. Entiset lapaset taisivat olla melkein puhki.
Viime viikolla tuli neulottua kahdet lapaset. Tai toiset niistä oli puikoilla melkein valmiina reilun kuukauden, loppurutistukseen vaadittiin pari tuntia. Toiset lapaset sai koristuksekseen palmikon, toiset olivat "taidelapaset", kiekuroita vapaalla kädellä ja virkkuukoukulla oman pään mukaan. Kuvan värit ovat vähän mitä sattuu, mutta kuvitelkaa toiset lapaset ärtsyn pinkeiksi ja toiset vaaleanpuna-harmaiksi. Kahdet lapaset siis vein, mutta toiset tuli takaisin. Ne olivat vähän liian lyhyet ranteesta Lapsukaisen makuun. No ei se mitään, äiskä kyllä neuloo uusia =).
Pienet naisten lapaset, liian pienet
Lanka Ice Yarns (50% villaa, 50% akryyliä), 59 g
Puikot 4 mm Knitpics
Pienet naisten lapaset, ne sopivat 
Lanka Trysil Garn Anna (100% akryyliä), 57 g
Puikot 4,5 mm

Nämä lapaset pääsivät heti käyttöön, olivat juuri sopivat ja tarpeeksi pitkävartiset. Lapaset ovat myös tiiviit, sillä tein ne numeroa liian pienillä puikoilla. En suosittele sitä kenellekään, on melkoista tahkoamista koko neulominen.

Viikonloppu hujahti taas kuin iltamissa. Äiti ja isi laitettiin joulupukin ostoksille sekä pikkujouluihin ja sillä aikaa Mussukka ykkösen kanssa paistettiin pipareita. Mummo vaan meinasi olla ihan liian hidas siihen hommaan. Neiti ehti tehdä aina kovin paljon leipomishommia, kun mummon silmä vaan vältti. Loppujen lopuksi saimme ison kasan hienoja pipareita sekä joulutorttuja. Jopa Mussukka kakkonen imeskeli piparia innolla papan sylissä. "Muuuffikin" tavattiin kaupassa ja se oli vähän pelottava tapaus. Se sai kyllä vähän anteeksi sillä, että jakoi pikkumuuuffeja lapsille ;) Onneksi on vain neljä päivää välissä ja lähden jatkamaan näitä iloja. Ne voivat olla vielä suurempia jouluna.....

1 kommentti:

Lapsukainen kirjoitti...

Ainakin täällä on paketti poikineen, kun eilen saatiin kaikki paketoitua ja katsottiin sitä määrää ;).