maanantai 9. elokuuta 2010

Matkapäivä nro 4

Vaasan Sokos-hotellisakin on hyvä ja monipuolinen aamupala. Paikan erikoisuutena oli grillatut ja juustolla kuorutetut tomaattilohkot aamutuimaan..... pitihän niitä maistella, hyviä olivat.

Ensimmäinen retkikohde oli Päntäne - no joo, kaikkihan tietää Tapion kaupan. Kartan avulla osasin suunnistaa, kännykän karttaohjelma on jostain ihan p.......stä. Jeps, ja olihan miulla hyvä kuski (ja varmaan paremmin luki karttaakin), yhtä äkkiä vaan huomasin kyltin tien laidassa ja talon seinässä. Otin varovaisesti vain yhden korin oven suusta, meinasin pärjätä sillä. Ja loppujen lopuksi pärjäsinkin, se vain oli ahdettu tupaten täyteen... Periaatteenani oli ostoksilla se, että mitä löytyisi kotoakin, sitä ei nyt ostettaisi. Mukava omistaja pariskunta jutteli ostosten lomassa, siinä käytiin läpi Itä-Suomen ihanuudet, kuuma kesä ja lankauutuudet. Kahviakin tarjottiin, mutta vasta aamupalan syöneenä se ei oikein maistunut. Poistuimme kassan kautta jaloista, tulossa oli bussilastillinen asiakkaita. Yritän laitella kuvan saaliista sen jälkeen kun olen kotiutunut, nyt se täpötäysi muovipussi on auton takakontissa.

Lankasaalis metsästettynä suuntasimme etelään päin. Porissa meinasimme käydä ABC:lla, mutta opasteet olivat jostain syvältä ja hurautimme ohi. Onneksi läheltä löytyi Prisma ja Presso, oli rauhallista kahvitella. Siitä hermostuneena emme menneet edes keskustaan. Raumalle mentiin ihan "sisään" ja ihastelimme vanhoja taloja. Kaunis paikka, siellä kannattaa käydä muidenkin. Mutta kun seuraava yö oli varattu jo Turun hotellista, niin matka jatkui kuitenkin sinne asti. Iltapäivä onkin vietetty Turun seudulla, kierrellen Turun keskustaa, Raisiota ja Naantalia. Mies oli hyvä opas, hän on pyörinyt täällä enemmänkin. Nyt minäkin sain itse kokea monta paikkaa, josta olin vain kuullut puhelimessa ja puheissa aikaisemmin.

Huominen on vielä varattu Turulle ja ympäristölle. Pari paikkaa missä haluamme käydä on jo katsastettu valmiiksi. Aamupalan jälkeen siis jälleen kohti uusia seikkailuja.....

Ai niin, kuljettu matka oli tänään toisen kummipojan sukan ja Mummon Mussukan sukan mittainen....

Ei kommentteja: