sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Harmaa, mutta levollinen sunnuntai

Eilen aamulla minut herätti tuoreen leivän tuoksu. Onneksi olin pakannut leipäkoneen edellisenä iltana =) Kokeilu kakkonen onnistui jo hyvin. Vähensin hieman jauhoja ja lisäsin hiivaa ja vot; hyvää, tuoretta leipää aamupalalle. Kyllä se tästä, kokeilemalla.
Perjantai-iltana, Miestä kotiin odotellessa sain viimein valmiiksi tämän Fifi-huivin. Huivi on aloitettu vuonna kivi ja kirves, no ainakin vuoden se on ollut tekeillä. Lanka on joskus muinoin Rellanalta tilattua, mutta niin piikikästä, että jos oli vähänkin kevyemmät vaatteet päällä tätä neuloessa, niin huivi sylissä ollessa pisteli ilkeästi. Kuvasta ei näy, mutta siinä menee tuon harmaan kanssa kirjava lanka, joka elävöittää kivasti pintaa.
Fifi-huivi, koko 155 x 98 cm
Lanka Rellana Linea Mohair, väri 115, 198 g
Puikot 4,5 mm addin pyöröt
Kuka vei minun keristäni kaksi grammaa lankaa? Viimeisen silmukan pääteltyäni lankaa oli nimittäin jäljellä vajaa 10 cm pätkä. Eipä jäänyt jämänyssäkää nurkkiin pyörimään =)
Nyt vietetään leppoisaa sunnuntaita sohvalla, minä neulon ja Mies katselee formuloita. Eilen meidän aika kului pihamaalla, haravoitiin sitä ainakin sadannen kerran (heh, no ehkä yhteensä kymmenen vuoden aikana). Onneksi ilma ei ollut kamalan tuulinen/sateinen/kylmä. Oli ihan mukavaa touhuta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Leipäkoneleipä näyttää hyvältä. Olen monta kertaa aatellu, et mitenkähän se toimis, mut ei oo tullu hankittua, vaikka, joskus kirppikselläkin on ollu myynnissä.
Huivi näyttää kuitenkin kauniilta, vaikka olisikin pisteleväinen. Noi vihreet huivit tossa alempana on myös kauniita.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi, vaikka pistelisikin:)

Kirsi kirjoitti...

Kaunis huivi!

Onneksi en hirveesti tallentele koneelle. Käytän muistitikkua. Muutamia kuvia saattoi kadota. Suurin osa kuvistakin on netissä.